DE VIJF STADIA VAN VERDRIET NA DE BEGRAFENIS

Ontkenning. Wanneer iemand zich in deze fase bevindt, is hij of zij niet klaar om de feiten onder ogen te zien. Ontkenning helpt de persoon in feite om met de situatie om te gaan, net als schokken.

Woede. Woede is een natuurlijke emotie na het verlies van een dierbare. Het kan naar binnen of naar buiten worden gericht. Het voorwerp van de woede zou de overledene kunnen zijn; de overlevende is misschien boos omdat hij alleen wordt gelaten. Woede weerspiegelt de intensiteit van liefde voor de overledene.

Onderhandelen. Onderhandelen is heel gebruikelijk voorafgaand aan het overlijden van een geliefde. We kunnen met het universum onderhandelen dat “als ik x-y-z doe, red alstublieft mijn geliefde.” Na een overlijden gebruikt de overlevende onderhandeling om geen pijn te voelen.

Depressie. Voor depressieve individuen (en hun vrienden en familie) voelt het alsof deze fase nooit zal eindigen. Laten we eerlijk zijn, het verliezen van een geliefde is een deprimerende gebeurtenis.

Aanvaarding. Het accepteren van de dood van een geliefde betekent niet dat de persoon ermee akkoord gaat. Het betekent dat hij of zij tot het besef is gekomen dat dit een permanente situatie is. Het individu erkent dat hij / zij ermee moet omgaan en verder moet gaan.

https://www.uitvaart-errahma.nl/